FAQ

SOALAN: 
Lojik ke satu supplemen boleh membantu mengurangkan risiko kebanyakan penyakit?

JAWAPAN: 
Sangat lojik.. sebab punca kebanyakan penyakit itu adalah sama, iaitu Radikal Bebas.SOALAN: 
Apa itu Radikal Bebas?

JAWAPAN: 
Radikal bebas adalah penyebab lebih dari seratus macam penyakit yang terdapat pada manusia dan binatang. Dalam keadaan lain, radikal bebas memainkan peranan yang penting dalam proses penyakit. Radikal bebas ialah sebarang molekul yang mengandungi satu atau lebih elektron tanpa pasangan. Ia merupakan molekul yang paling aktif yang boleh menyebabkan kerosakan dan kematian sel badan.SOALAN: 
Mana datang Radikal Bebas ini?

JAWAPAN: 
Dari persekitaran, udara, air, pemakanan, gaya hidup, cahaya, alkohol, radiasi handphone, tekanan, ketidakstabilan emosi dan macam-macam lagi. Kita memang tidak boleh lari dari Radikal Bebas ini.SOALAN: 
Habis tu, bagaimana untuk mengurangkan Radikal Bebas itu?

JAWAPAN: 
Adalah dengan cara mengambil supplemen anti-oksida. Semakin banyak pengambilan anti-oksida, semakin kurang Radikal Bebas dalam badan. 

Antosianin, iaitu agen anti-oksida yang paling kuat pada zaman ini terdapat dalam OPTIPLUS (agen anti-oksida lain seperti Vitamin C, Q10 atau ekstrak biji anggur tidak dapat menandingi Antosianin).


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

3 comments:

  1. as salam..sye nak tanye brape jual 1 kotak optiplus..sye brcadang nak beli untuk my sis mengidap breast cancer stage 3 skrg..sebelum de makan skg nak cari stok lagi...sekarang my sis terpaksa buat kemotrapi

    ReplyDelete
  2. Mohon Cik wazap saya di 012 3940644 yer. In Shaa Allah harga boleh bincang. Harga pasaran RM263 sekotak. Boleh kurang lagi.

    ReplyDelete
  3. Setelah habis masa exp date bolehkah kita comsumsi optiplus

    ReplyDelete